Cukrzyca od kuchni. Osiągnięcia naukowe medycyny kulinarnej jako element terapii cukrzycy

Okres realizacji
-
Dofinansowanie
87 237,70 zł
Kierownik Projektu
Dr inż. Beata Sińska
W ramach projektu przewidziano następujące zadania

Projekt zakłada popularyzację osiągnięć naukowych z medycyny kulinarnej w formie warsztatów kulinarnych on-line, w formule open access. W ramach projektu będą przygotowywane warsztaty zamieszczane na specjalnej platformie „Zdrowie od kuchni”. Projekt zakłada nagranie 56 warsztatów prezentujących przygotowanie 4 posiłków (śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja) w 2 wersjach (tradycyjnej, wegetariańskiej/wegańskiej) na wszystkie dni tygodnia. Innowacyjność projektu polega na tym, że każdy warsztat będzie opatrzony komentarzami dietetyków/ ekspertów z dziedziny żywienia i medycyny opartych na evidence – based medicine i evidence - based dietetics practic w przystępnej formie.

Projekt przewiduje zamieszczenie 10 artykułów popularno-naukowych, opartych o najnowsze osiągnięcia naukowe dotyczących terapii behawioralnej w cukrzycy, zamieszczonych na platformie.

Logotyp
SON06
Kod projektu
SON06